Afd politieke partij duitsland

Geplaatst op: 04.09.2019

Maar voor zijn uitgesproken opvattingen betaalt de in Duitsland geboren Turk een prijs. Om dit aan te tonen werd aan aantal uitspraken en schriften van NPD-leiders gebruikt. Theo Koelé 24 mei ,

De Alternative für Deutschland zal na de verkiezingen van zondag voor het eerst in haar jonge geschiedenis naar het Duitse parlement trekken. N-VA legt afschaffing ziekenfondsen op tafel. In Guben herinnert alleen de boekwinkel van Andreas Peter nog aan de opdeling van de stad in een Duits en Pools gedeelte. Medestichter AfD weigert in fractie te zetelen uit onvrede met extreemrechtse koers De rechts-populistische partij Alternative für Deutschland haalde bij de Duitse verkiezingen een hele reeks parlementszetels binnen, maar de interne wrevel binnen de partij is bijzonder groot.

In andere projecten Wikimedia Commons. Lucke wilde met de AfD een alternatief bieden voor de koers die kanselier Merkel CDU   alternativlos noemde en daarmee conservatieve en economische-liberale kiezers aanspreken.

Econoom Bernd Lucke richtte de AfD in samen met andere economische wetenschappers op uit onvrede over de Duitse Europese koers tijdens de financiële crisis.

Nationaal-conservatiefrechts - populistisch. De AfD  is sinds in  alle deelstaatparlementen  gekozen. De Alternative fr Deutschland AfD werd in opgericht met afschaffing van de euro als belangrijkste thema.

De Alternative fr Deutschland zal na de verkiezingen van zondag voor het eerst in haar jonge geschiedenis naar het Duitse parlement trekken. Zie de categorie Alternative fr Deutschland van Wikimedia Commons voor mediabestanden afd politieke partij duitsland dit onderwerp.

Een gesprek met medelijsttrekker Alexander Gauland. Ze werd in verboden; na de oorlog was ze nog enkele jaren in parlementen vertegenwoordigd, maar speelt sinds de jaren 50 geen rol meer.
  • Ondoorzichtige geldstromen en omstreden miljardairs spelen een cruciale rol bij het in leven houden van de partij. Duitse AfD-leider verdedigt 'vogelstront'-opmerking die naziverleden relativeerde De leider van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland AfD , Alexander Gauland, heeft gereageerd op de kritiek op zijn uitspraken die het naziregime relativeerden.
  • Conservatieve en christelijke partijen :. Veel landelijke politici distantiëren zich van de partij.

Tijd Connect

In gingen twee oudere groeperingen van en samen, sinds heeft ze haar huidige naam met de afkorting SPD. Het linkse tijdschrift Stern beweerde dat Beatrix von Storch , afgevaardigde in het Europees Parlement , in het debat over de massale vluchtelingeninstroom op Facebook gesteld had dat vluchtelingen die via Oostenrijk Duitsland binnenkwamen per definitie geen recht hebben op asiel en indien zij een bevel van de grenspolitie zouden negeren, deze het recht hadden met pistool hun bevel af te dwingen, ook tegen vrouwen en kinderen.

De AfD  is sinds in  alle deelstaatparlementen  gekozen. Tags: AfD. In de deelstaat Brandenburg, waar ­Guben ligt, hebben de Groenen het afgelopen jaar meer nieuwe leden dan ooit geregistreerd. In deze video zie je hoe zij in zeven stappen hun democratie afbreken. Algemene gegevens.

  • De AfD  is sinds in  alle deelstaatparlementen  gekozen. We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.
  • Bij de Bondsdagverkiezingen van wist de AfD voor het eerst zetels in het nationale parlement de Bondsdag te verwerven. Verborgen categorieën: Wikipedia:Pagina's die Timeline gebruiken Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata.

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, afd politieke partij duitsland, Inc! Ruk naar rechts In werd Frauke Petry op het partijcongres tot nieuwe voorzitter van de AfD gekozen. Het antwoord van de Groenen op criminaliteit in het grensgebied kan niet anders dan Europees zijn. Het is de eerste keer na de Tweede Wereldoorlog dat een extreemrechtse partij een plek verovert in de Bondsdag.

De prijs die haar van de broeke wierden CDU heeft betaald voor de regeringsvorming zou te hoog zijn. De wet over de politieke partijen van regelt de details.

Geen windeieren

Liberale partijen :. Conservatieve en christelijke partijen :. AfD, de eerste naoorlogse extreemrechtse partij die het Duitse parlement openbreekt De Alternative für Deutschland zal na de verkiezingen van zondag voor het eerst in haar jonge geschiedenis naar het Duitse parlement trekken. Een partij, die de democratische orde van Duitsland wil verstoren of afschaffen, kan worden verboden.

Afd politieke partij duitsland homoseksuele ex-moslim Ali Utlu groeide op de sociale media in enkele maanden uit tot een gevreesd islamcriticus. In mei wist de partij voor het eerst een zetel te behalen in het Europees Parlement en volgens de Duitse wet heeft de NPD daarom ook recht op kantoorruimte in de Duitse Bondsdag in Berlijn!

Petry vertegenwoordigde de nationaal-conservatieve vleugel van de partij. Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan. Liberale partijen :. Een partij is normaliter volgens de regionale en lokale indelingen van de Bondsrepubliek zelf opgebouwd, afd politieke partij duitsland.

Navigatiemenu

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Politiek iets te zeggen had alleen de SED, tot in In de Weimarrepubliek was ze wel een van de belangrijkste partijen en stelde het vaakst de Rijkskanselier. Socialistische partijen :. Liberale partijen :.

Om toilet reinigen onder de rand aan te tonen werd afd politieke partij duitsland aantal uitspraken en schriften van NPD-leiders gebruikt. Op het partijcongres in april werden Alexander Gauland 76 en de meer economisch-liberale Alice Weidel 38 tot lijsttrekkers gekozen.

Het aantal nam toe van ruim duizend naar bijna 1. Ze had tot ongeveer tussen tien en twintig procent van de stemmen, Inc, afd politieke partij duitsland. Naamruimten Artikel Overleg! Maar waar staat de FDP eigenlijk voor. In de Bondsdag :. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, dus ze buitte haar natuurlijke aanhang veel slechter uit dan de katholieke partijen in Nederland.

Maar waarom wil Petry niet verder met een partij waarvan ze de afgelopen twee jaar aan het roer stond. In poogde de Bondsregering om de rechtsradikale NPD te laten verbieden.

'De hackers willen vooral paniek zaaien'

Voor de eerste Duitse partij wordt in het algemeen de liberale Deutsche Fortschrittspartei van uitgemaakt. Wat betekent de overstap van Schäuble naar de Duitse Bondsdag? Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 12 apr om

Deelstaatverkiezingen in Hessen In gingen twee oudere groeperingen van en samen, sinds heeft ze haar huidige naam met de afkorting SPD. De stemming bij de Groenen is opperbest: in de peilingen staat de partij voor het eerst in haar bestaan op gelijke hoogte met de sociaal-democratische SPD. Deelstaatverkiezingen in Thringenafd politieke partij duitsland.


Facebook
Twitter
Comments
Lucian 06.09.2019 10:53 Antwoord

De radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland AfD zal voor het eerst toetreden tot het Duitse parlement nadat de partij 12,9 procent behaalde in de verkiezingen van afgelopen weekend. Naamruimten Artikel Overleg.

Pui 12.09.2019 20:15 Antwoord

Extreem rechtse partijen :. Pas later werden enkele andere partijen toegelaten.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.