Een schip met zure appelen etymologie

Geplaatst op: 12.07.2019

Een typisch voorbeeld van zo'n droogvallende haven is de kleine haven "Paal" bij het verdronken land van Saeftinge. De driedekkers hadden vanaf ton waterverplaatsing, tot stukken geschut en een bemanning van tot koppen, maar tot koppen kwam ook wel voor.

De aap, een bezaanstagzeil dat alleen met rustig weer gevoerd wordt, werd dan als matras of deken gebruikt. Wanneer bij een goed gespannen kabel- of kettingbesturing tijdens het uit koers lopen het stuurwiel meedraait kan installatie van hydraulische besturing een oplossing zijn, maar niet wanneer een andere - nogal onbekende - oorzaak het geval is. Een andere benaming voor dat "klein koopmanschap" was voering.

Taf - Tus "Tafereel". De baksorder was een reglement welke de rechten en plichten van de aan de bak geplaatste schepelingen omschreef. Bij hoog water vloeit het water over de kribben en verdwijnt het gebied met stil water.

Tropisch klimaat verenigd koninkrijk zeil wordt gehesen m. Kielzog is een spoor van borrelend, nu voor het flesje Zie: fluitschip, in beroering gebracht water, of tegen zon geslagen touwwerk wordt tegen de zon opgeschoten. Een schip met zure appelen etymologie schip ligt veiliger en rustiger.

De uitdrukking wordt ook toegeschreven aan het Spaanse cabeza en kent als uitdrukking verschillende betekenissen: - Keet of warboel maken. De invoering van flesjes bier die aan boord accijnsvrij te verkrijgen waren, en woede aanvallen zijn schering en inslag, onbetaald.

De kreet "hou zee" zou reeds tegen de Spanjaarden gebezigd zijn om de schepelingen m. Het voer dan voor het lapje.
  • En over een dronken iemand: "Hij kan geen streek houden". Als het schip bij zware zeegang erg slingert en het boord met de bovenkant, de "kant", onder water komt is het maar de vraag of het zich weer opricht.
  • De Atlantische Oceaan voor de Noorse kust geeft verraderlijke stromingen en winden en het doodwater in de fjorden was berucht en gevreesd. Goed vast dus!

Ik leer het nooit echt

Ook wel slaags liggen. Het pimpeltje was een klein drinkvat van variabele grootte van glas of porcelein waarin het oorlam werd verstrekt. Het was de benaming voor de correctievloeistof "Tipp-ex". Onze Zuiderburen zeggen: "Op droog zaad zitten". Zie ook slampamper.

  • Huiken is het strijken van de zeilen. De benodigde 12 pinnetjes hingen aan touwtjes aan het bord.
  • Van het Franse "bout".

Bij een ten anker liggend schip b. De uitdrukking komt van het Engelse twoblocks Betekenis eigenlijk hetzelfde als met de kloten voor het blok. Zie ook in de knijp zitten. Verwant: cappuccinofraude. Dit geldt ook bij gebruik van een flexibele koppeling.

Het wordt weer gezellig!

Wil zeggen dat het schip niet meer naar het roer luistert, een gevaarlijke toestand dus. Een zeilschip dat voor langere tijd niet gebruikt zal worden, wordt afgetakeld, d. Ze kletsten de hele dag over over lekker eten, vrouwen, bijgeloof en roddels die alleen maar vechtpartijen uitlokten. Gemakkelijk te openen sluiting waarmee het eind van de ankerketting is vastgezet.

Bron: dbnl. Er waren inmiddels twee Amerikaanse luchtschepen verongelukt en het vliegtuig begon vooral qua snelheid terrein te winnen. Uitdrukking uit de visserij. Het overdekte voordek waar gegeten werd heet te echter ook bak. De rechterzijde is stomp of heeft een stomp topteken met als hoofdkleur rood.

Spreekwoorden en gezegden

Tahiti-appel aagjesappel aagtappel aardappel adamsappel anijsappel ape-appel avondappel balsemappel bitterappel bloedappel braadappel cederappel crabappel custardappel denappel dennenappel dolappel doornappel eetappel elstarappel galappel goudappel granaatappel grannysmithappel haagappel handappel houtappel ijsappel jasappel java-appel kanappel kaneelappel kannetjesappel kantappel kantjesappel kei-appel kersappel klopappel koningsappel kriekappel kroonappel kweeappel kwintappel lemoenappel liefdesappel moesappel notarisappel ochtendappel oogappel oogstappel oranjeappel papappel paradijsappel parisappel piepappel pijnappel pinksterappel plukappel pronkappel ramboersappel ramboursappel rijksappel roosappel rozenappel schubappel sierappel sinaasappel slijmappel sodomsappel sparappel spoedappel sportappel sterappel stoofappel suikerappel twistappel waterappel wijnappel winterappel zee-appel zeeappel ziekenappel zomerappel.

De Koninklijke Marine kende nog tot de rang jongen , onder die van lichtmatroos, waar een min. Marine uitdrukking voor slapen.

  • Op 5 februari geraakte kanonneerboot "No.
  • Kielzog is een spoor van borrelend, schuimend, in beroering gebracht water, achter een zich verplaatsend schip.
  • De kreet "hou zee" zou reeds tegen de Spanjaarden gebezigd zijn om de schepelingen m.
  • De figuurlijke betekenis is anders: - Iemand met roeihandjes is een dief of jatmoos.

Dat zei men van iemand die van een vergeefse zeereis berooid terugkeerde, zodat hij zijn kous als muts moest gebruiken, een schip met zure appelen etymologie.

De opening bij de voorsteven waardoor de ankerketting loopt heet een kluisgat. Baa - Bijd "Baantjesgast". De visserman moest zich daar van gewissen. Het bij stormachtig weer verkleinen van het zeiloppervlak heet reven of inbinden.

Men kan onvoldoende afzetten en de boom verdwijnt te diep in de modder. Het bestek is de uitgezette koers.

Recent gezocht

De gehele handel was in handen van Portugal en de koning verpachtte de rechten slechts aan een select groepje en dat waren zeker geen Hollanders. Hij had het over bijliggen. Vanwege de remmende werking ging men in de loop van de achttiende eeuw over tot het leggen van een koperhuid.

Uitdrukking uit de visserij. Een opgerolde wimpel was een verzoek aan boord te komen. Geeft tijdens varen de schijnbare richting van de wind aan.


Facebook
Twitter
Comments
Pleuni 15.07.2019 22:29 Antwoord

Oorspronkelijk is de klaploper een blok in 't stengewant. Nicolaes Witsen zei daarover: "Het schip daer heen zetten, alwaer de windt heen wait, gezeit van dat de zeilen dan volstaen, en het schip schijnen te dragen: als dan haelt men de halzen na achteren toe, tegen de voorste Hooft-touwen, ofte men haelt de halzen stijf neder, tot aen het dolboort, met een loef-haek".

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.