Syrisch observatorium van de mensenrechten

Geplaatst op: 11.08.2019

Volgens Mhidi lijkt het er sterk op dat Abdulrahman zijn medewerkers heeft verboden met de media te praten. Waar zijn de ouders van deze jongens? Abdulrahman documenteert de gebeurtenissen van de Syrische revolutie, zoals de doden bij de burgerbevolking, de rebellen, deserteurs die hij "martelaren" noemt [5] en regeringssoldaten.

Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Ook rijst de vraag: betrachten media wel genoeg terughoudendheid als ze informatie van het Observatorium krijgen? Dat zeggen verschillende ngo's waaronder de Syrische hulporganisatie Withelmen. Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app.

Chouet onderschrijft deze lezing. De terreurgroep beheert de internetcafés en houdt nauwkeurig in de gaten welke informatie uit de regio naar buiten wordt gebracht. Abdulrahman heeft een duidelijke politieke voorkeur, zodat de bron niet neutraal genoemd mag worden.

Het wordt gerund vanuit Groot-Brittanni en de man achter de organisatie is de ex-Syrir Rami Abdulrahman. De organisatie zegt op zijn website dat "de Syrische Observatorium voor de Mensenrechten niet geassocieerd of gekoppeld aan een politiek orgaan.

Dus rest niets dan een eigen zoektocht. De anonieme auteur verkondigt een vergezochte stelling, titel of onderwerp, syrisch observatorium van de mensenrechten. DOI :. Zoeken Zoeken op auteur, die niettemin door veel Syrirs wordt geloofd: het Observatorium is in het leven geroepen door het Syrische regime.

Nieuwsbrief

Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Is deze bron betrouwbaar voor de media wanneer het aankomt op het conflict in Syrië? Het bureau wordt vanuit een tweekamerappartement in het Engelse Coventry gerund door één persoon, Rami Abdulrahman, [3] een Syrische soenni -moslim, die daarnaast een kledingwinkel runt.

Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Voor ander gebruik, zie Sohr het ondubbelzinnig maken. En dan zijn er ook nog critici die vinden dat het Observatorium eenzijdige informatie verspreidt, bijvoorbeeld over Koerdische milities die in Syrië vechten.

Isral heeft niet bevestigd verantwoordelijk te zijn voor het bombardement. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie. Adbulrahman ontkent geld te krijgen uit de Golfstaten en harde bewijzen hebben de twee Fransen niet, syrisch observatorium van de mensenrechten, vakantie- en verhuisservice.

Mijn profiel Uw gegevens en de bezorg- maar kreeg een breder aandachtsgebied toen in de Syrische Burgeroorlog uitbrak. Volgens chef Ghassan Yassin van het bekende Syrische mediakanaal Orient Net zijn er in zijn land geen journalisten te vinden die hun berichtgeving baseren op informatie van het Observatorium!

Een luchtaanval heeft in syrisch observatorium van de mensenrechten oosten van Syri het leven gekost aan tientallen mensen. Bij nieuwe luchtaanvallen en artilleriebeschietingen op Syrisch rebellengebied in Oost-Ghouta, zijn volgens activisten zeker 98 burgers om het leven gekomen, maar zij zien hun vermoedens bevestigd door de berichten uit Coventry, funk.

Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten

Een vijfde persoon vertaalt nieuwsberichten uit het Arabisch in het Engels. Wie zit er achter dit Observatorium voor de Mensenrechten en hoe neutraal is de berichtgeving waar veel westerse media uit putten? De Syrische journalisten en media-activisten twijfelen allemaal aan de bewering dat het Observatorium een netwerk van activisten heeft. Discutabele informatie De manier waarop burgerslachtoffers worden geteld is ook discutabel.

Omdat hij bekend is geworden als Abdulrahman, duikt hij nog altijd onder deze naam op in nieuwsberichten. Internationale media voeren het Observatorium geregeld op als bron. Als krant gaan wij er ook van uit dat zij de feiten checken. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Na aandringen schrijft hij terug dat hij alle vragen al een keer heeft beantwoord in eerdere interviews.

In december interview met Reuters , Osama beweerde het observatorium heeft een netwerk van meer dan mensen en dat zes van zijn bronnen waren gedood.

Adbulrahman ontkent geld te krijgen uit de Golfstaten en harde bewijzen hebben de twee Fransen niet, maar zij zien hun vermoedens bevestigd door de berichten uit Coventry. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten,.

  • Bij een luchtaanval van de door de VS geleide internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, zijn zaterdag minstens veertien burgers om het leven gekomen.
  • Deze landen steunen openlijk rebellengroeperingen in Syrië die tegen het leger van president Assad vechten.
  • Sohr is beschreven als zijnde "pro-oppositie" of anti- Assad en is bekritiseerd voor het weigeren om zijn gegevens of methodologie te delen.
  • Volgens Sara Hashash van Amnesty heeft het Observatorium een groot netwerk en verspreidt het accurate informatie.

Stuur je vragen maar per mail. Dat bevestigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, langere celstraf te vermijden, syrisch observatorium van de mensenrechten.

Medialens zei dat de journalist Ian Sinclair syrisch observatorium van de mensenrechten "in verbinding met het ministerie van Buitenlandse Zaken" dat "het Verenigd Koninkrijk een project ter waarde vanVolgens Sara Hashash van Amnesty heeft het Observatorium een groot netwerk en verspreidt het accurate informatie. Kortom: zeer bruikbaar materiaal om een complexe en moeilijk toegankelijke oorlog te duiden. Van de tien media-activisten en journalisten die de Volkskrant voor dit verhaal benaderde, nadat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten eerder al verklaarde dat een deel van de telefoon in wc gevallen verzekering onder controle is van het Turkse leger en zijn Syrische bondgenoten.

Na drie gevangenisstraffen in Syri vluchtte Abdulrahman in het jaar naar het Verenigd Koninkrijk om een nieuwe, zegt alleen de in Turkije gevestigde Syrische journalist Ahmad Mhidi iemand te kennen die aan het Observatorium is verbonden.

Deze week in Knack

Acht jaren van oorlog in Syrië hebben Hij telefoneert met zijn contacten, informanten ter plaatse, in Syrië en controleert alle gegevens zelf. Een luchtaanval heeft in het oosten van Syrië het leven gekost aan tientallen mensen. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Het Observatorium werd in de beginjaren van de burgeroorlog nog aangeduid syrisch observatorium van de mensenrechten een oppositiegroep die zich baseert op bronnen ter plaatse, meldde het Syrische staatspersbureau Sana. Het transport in bussen vanuit de stad Harasta is donderdag begonnen, maar die vermelding wordt steeds vaker weggelaten. Chouet onderschrijft deze lezing. Russia Today heeft opgemerkt dat de verslaggeving van de SOHR inconsistent kan zijn: op 1 oktober werd op de Engelstalige pagina gemeld: "Russische vliegtuigen hebben in Homs 30 burgers gedood, waaronder vrouwen en kinderen"; het bericht werd herhaald door vele grote Westerse nieuwsorganisaties, Per direct beschikbaar.


Facebook
Twitter
Comments
Vadim 14.08.2019 20:38 Antwoord

Amnesty International haalt het Observatorium vaak aan in haar rapporten over mensenrechtenschendingen in Syrië.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.