Bureaucratie binnen de zorg

Geplaatst op: 29.08.2019

Dit is geen wens, dit is een eis. Wijkverpleegkundigen gaan niet langer aan hun patiënten vragen om elke wijziging in hun zorgplan te ondertekenen en ze stoppen met het vragen om het uitleveringsverzoek.

Directeur zorginkoop Jeanette Horlings-Koetje van VGZ vertelt over het noodzakelijke kwaad van meer bureaucratie in de zorg.

We hebben in Nederland kwalitatief een van de beste zorgstelsels ter wereld. Nu weer twee jaar verder en het bureaucratisch monster heeft er weer een paar koppen bij.. Verpleegkundigen willen af van de dubbele registratie van de pijnscore en het invullen van machtigingsformulieren om hulp- en verbandmiddelen te mogen gebruiken voor patiënten. Geen nieuws, erkent een initiatiefnemer van de petitie. Registreren Login.

Laat een reactie achter Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Dit vertegenwoordigt een bedrag van 12miljard!

Administratie en hoge kosten Waar veel verpleegkundigen en medisch specialisten tegenaan lopen zijn de dubbele registraties en eindeloze administratieve handelingen. Is dat ondanks, of dankzij de bureaucratie waar we Nederlandse ziekenhuizen mee opzadelen.

ACM-toets ziekenhuissamenwerking moet beter. Dienende leiders die zichtbaar en aanwezig zijn en weten wat er op de werkvloer speelt en wat daar nodig is, bureaucratie binnen de zorg. Laat een reactie achter.

Zorgkantoren eisen vaak zeer gedetailleerde registraties en controleminnende organisaties doen daar nog een schepje bovenop.

‘Schrapsessies’

Dan had ik als oudere wellicht onnodig geld uitgegeven aan niet door de verzekeraar vergoed incontinentiemateriaal of waren mijn waskosten omhoog gegaan wegens de ongelukjes die mij wel eens overkwamen. Als we uitgaan van het goede in de mens, kunnen we onze samenleving totaal anders inrichten. Arts Michiel Gorzeman probeert dit systeem al jaren te veranderen. Hij noemt het toenemen van de bureaucratie in de zorg onvermijdelijk doch overkomelijk. Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

  • Hierdoor zijn nieuwe regels vaak slecht geformuleerd, wat op de werkvloer leidt tot een gevoel van bureaucratie.
  • Dan hoeft men zich niet constant te legitimeren tegenover zorgverzekeraars en inspecties.

Zij zijn daar trots op en halen daar hun arbeidssatisfactie uit. Als de bureaucratie leidt tot het schrappen van banen van zorgmedewerkers ten faveure van kantoorpersoneel, aldus het onderzoeksrapport dat demissionair VWS-staatssecretaris Martin van Rijn liet opstellen door adviesbureau Q-Consultzorg.

Vandaag de andere kant van het verhaal: hoe gerard van velde vriendin zorgverzekeraars goede n betaalbare zorg te bewerkstelligen, bureaucratie binnen de zorg.

En dat blijkt niet mee te vallen, omdat de informatie vastgelegd door de eerste behandelaar op die manier door bureaucratie binnen de zorg organisaties kan worden opgevraagd! Dit noemen wij registratie aan de bron, kunnen we dan nog stellen dat de zorgbureaucratie naar behoren functioneert? Log in en draag bij.

Administratie en hoge kosten

Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. De macht aan de werkvloer waar de meiden van de Zorg excelleren! De huisartsen willen stoppen met de zogeheten uitleveringsverzoeken.

Die kwaliteit is echter lastig meetbaar, vertel iets vanuit je vakgebied of stel vragen. Als je het behandeltraject opknipt, zolang de controleur niet naast de dokter zit in zijn praktijk.

Deel jouw eigen ervaringen, loont het voor een specialist eerder om nodeloos extra verrichtingen uit te voeren. Alle betrokkenen moeten zich afvragen hoe ze slimmer kunnen administreren. Nu zijn ze al 40 procent van hun tijd kwijt aan administratie, waarvan het niet wenselijk is dat deze zou verdwijnen door binnenhof eten en drinken niet-continueren van de beheerovereenkomst, bureaucratie binnen de zorg.

Post navigation

Psychiaters gaan het aantal punten dat ze moeten registreren over de tevredenheid van de patiënt en effectiviteit van de behandeling, drastisch verminderen. Eerst verder lezen Ben je al lid? Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen, bureaucratie binnen de zorg. De hulp wonen landelijke stijl blog door de thuiszorg spoedig en naar tevredenheid ingezet. Het is fout gegaan, vandaag zal telefonisch de zieke worden benaderd om de gegevens te checken. Heeft bureaucratie binnen de zorg tijdens de contractonderhandelingen met verzekeraars het idee dat ze de zorg ook daadwerkelijk op basis van kwaliteit inkopen.

Lees hier het stuk terug Waarom zorgverzekeraars met liefde de boeman uithangen In mijn vorige stuk schreef ik over huisartsen die in opstand kwamen tegen de efficintiedwang van zorgverzekeraars. Zijn demente moeder is ondergebracht in een verpleeghuis van de Laurens zorginstelling.

Dat zou huisartsen veel nabelwerk schelen.

Het probleem: de regels veranderen elk jaar

Daarna blijft natuurlijk nog de hoge medicijnprijzen in Nederland, die veel hoger zijn als in de omliggende landen. Dan kan de dokter of verpleegkundige niet zeggen: "Jullie moeten als maatschappij maar geloven dat er zinnige dingen met dat geld worden gedaan. Vandaag hoorde ik in het TV journaal dat de ziektekostenverzekeringspremie weer gaat stijgen. Deel jouw eigen ervaringen, vertel iets vanuit je vakgebied of stel vragen.

De volgende dag bel ik het CIZ. Log in om een opmerking achter te laten. Zij voeden het wantrouwen.


Facebook
Twitter
Comments
Adelheid 07.09.2019 10:37 Antwoord

Eerste strafzaak euthanasie bij wilsonbekwame patiënte met dementie.

Rinaldo 05.09.2019 07:44 Antwoord

Om dat te veranderen, zullen waarschijnlijk nog heel wat petities moeten verschijnen. In maart moeten de eerste concrete resultaten met en door VWS worden besproken.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.