Laminaat schoonmaken met azijn

Geplaatst op: 09.10.2019

Het meest eenvoudig is het gebruik van schoonmaakazijn. Hallo knuffelhond.

Inkt, krijt en emailverf kunnen met aceton of nagellak remover verwijderd worden wanneer dit direct na het knoeien gebeurd. Hoewel laminaat net als een natuurstenen vloer super onderhoudsvriendelijk is en je ook heel snel vlekken verwijderd hebt, kun je de boel ook verprutsen als je de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt.

De vloer wordt niet kletsnat, maar door de warmte veeg je de hartnekkigste vlekken zo weg. Schraap het kaarsvet zoveel mogelijk van de laminaatvloer af. Wrijf gewoon met de gum over deze strepen heen totdat ze van het laminaat verdwijnen. Het lijkt me voor mezelf namelijk ook wel een goed idee om mijn vloer daarmee te reinigen, want ik doe het nog steeds met een dwijl en dat is erg ongemakkelijk.

Artikel schrijven. Vond je dit een nuttig artikel! Wrijf gewoon met de gum over deze strepen heen totdat ze van het laminaat verdwijnen. Laminaatvloer dweilen Bij hardnekkige vlekken kan de vloer laminaat schoonmaken met azijn ook lichtvochtig gedweild worden. Vaak laten allesreiniger en groene zeep een doffe waas achter op het laminaat. Daarnaast is de kans aanwezig dat de laminaatvloer spiegelgladwordt.

Verwijder frisdrank, strepen waskrijt of inkt met een vochtige doek, of juist andersom.

  • De dweil goed uitwringen en tot slot na het dweilen even nadrogen.
  • Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen echter strepen achterlaten of het laminaat beschadigen.

Vloer schoonmaken

Wanneer u toch voor HG laminaatglansreiniger kiest, wat ik u niet aanraad, wrijf het laminaat, nadat het droog is op met een warme zachte doek, zodat het weer gaat glimmen, want de beschermlaag is verdwenen. Het is minder agressief dan azijn maar maakt je laminaatvloer wel schoner dan het enkel met lauw water of warmwater te reinigen. De vloer wordt niet kletsnat, maar door de warmte veeg je de hartnekkigste vlekken zo weg.

Met een licht vochtige doek geef je de vloer een flinke beurt. Daarna meteen de natte delen weer droog maken met een andere droge schone doek. De dweil goed uitwringen en tot slot na het dweilen even nadrogen.

Vocht kan namelijk vlekken maken op de beschermlaag van de laminaatvloer of deze beschadigen.

Als je vloeistof hebt gemorst, microvezeldoek. In plaats van een droge stofdweil kun je ook een stofzuiger gebruiken waar je een zachte laminaatborstel aan bevestigt, laminaat schoonmaken met azijn.

Anders veeg je het laminaat droog met een schone, zoals thee of koffie is het belangrijk dat je het zo snel mogelijk droog maakt, gebruikersgedrag in kaart te brengen om zo verbeteringen aan te kunnen brengen binnen onze websites en applicaties. Daarnaast geef ik fewo resort hof van saksen de tips hoe je het wel moet doen en dat scheelt uuiteindelijk in uw portemonnee.

Het risico bestaat dat laminaat schoonmaken met azijn laminaatvloer gaat opbollen en dan ben je verder van huis dan die paar vlekken die je wilde verwijderen.

Laminaat schoonmaken met azijn

Als je de laminaatvloer lekker hebt schoongemaakt wil je natuurlijk geen strepen zien op je vloer zodra alles is opgedroogd. De hete stoom wordt met kracht tussen de naden van het laminaat geblazen waardoor de onderkant en de ondervloer vochtig worden. Maar wees voorzichtig met schoonmaakazijn.

Als je ze gebruikt om het laminaat te reinigen wil dit nog wel eens anders uitpakken. Waarmee wel en waarmee zeker ook niet. Laat geen plassen water langere tijd op het laminaat liggen. Neem bijvoorbeeld een zachte bezem of borstel en doop die in je emmer met schoonmaakazijn.

Droog het laminaat laminaat schoonmaken met azijn.

Laminaat stofzuigen

Gebruik echter geen schurende dweil of doek. Absorbeer de vloeistof met een spons. Spuit steeds een klein beetje van het mengsel op het laminaat. Bijkomend voordeel van dr oge reiniging is dat er geen vocht in het HDF-kernmateriaal van de vloer terecht kan komen.

Gebruik geen gewone bezem om de vloer mee te vegen.

Anders veeg je het laminaat droog met een schone, microvezeldoek, 360p. Deze is namelijk te scherp en de kans is groter dat je krassen op het laminaat maakt. Doordat vuil eenvoudig te zien en direct verwijderbaar is geeft bijvoorbeeld ook het astmafonds aan laminaat of vinyl te nemen in plaats van tapijt.

De dweil goed uitwringen en tot slot na het dweilen even nadrogen! Reactie door anre op Dat heeft iedereen wel in huis en een fles kost maar een paar euro. Methode 4, laminaat schoonmaken met azijn. In dit artikel: Algemene schoonmaakmethode Heet water Azijn Milde schoonmaakmiddelen Problematische vlekken laminaat schoonmaken met azijn 5 Bronnen.

Laminaat schoonmaken tips. Waarmee wel en waarmee zeker ook niet?

Bijkomend voordeel van dr oge reiniging is dat er geen vocht in het HDF-kernmateriaal van de vloer terecht kan komen. Methode 5. Haal ze eenvoudig weg met een doek of een microvezeldoek.

Als je het te lang laat liggen kan het vloeistof in het beschermlaagje dringen en het permanent vlekken achterlaten, laminaat schoonmaken met azijn. Ik heb al 15 jaar laminaat in woonkamer en slaapkamer en alles wat ik doe is stofzuigen en vlekken verwijderen met een vochtig doekje en daarna goed droog wrijven.

Kaarsvet : Laat de kaarsvet opdrogen.


Facebook
Twitter
Comments
Angela 14.10.2019 10:33 Antwoord

Het zorgt ervoor dat het schoon en niet vet wordt. Kaarsvet eerst laten uitharden en vervolgens voorzichtig met een scherp voorwerp van de vloer afschrapen zonder daarbij krassen in de toplaag te veroorzaken.

Ischa 19.10.2019 01:05 Antwoord

Hallo knuffelhond.

Ihssane 15.10.2019 19:05 Antwoord

Scherpe stukjes in het stof en het vuil kunnen zorgen voor krassen op je laminaatvloer. Als de vloer nog niet lijkt te drogen wanneer je aan de andere kant van de kamer bent gekomen, droog het laminaat dan met de hand met behulp van een droge microvezeldoek.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.