Slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof

Geplaatst op: 20.09.2019

Wat je ermee kan? Ook eetbare slijm staat op ons lijstje.

Magnetisch slijm maken is zeer simpel. Hiervoor heb je nodig;. Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingrediënten! Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen. Het is op korte termijn al gevaarlijk bij hoge concentraties.

Je kan het ijzerpoeder ook achteraf toevoegen. Naast klei en zoutdeeg kun je ook heel goed zelf slijm maken. Deze slijm wordt ook wel flubber zeep of kneedbaar zeep genoemd. Wil je je kinderen superblij maken, dan ga je aan de slag om regenboogslijm te maken? Je kan dit echter ook vervangen door wasmiddel.

  • Wij maakten zelf gebruik van Persil Pure Moments vloeibaar wasmiddel. Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei.
  • We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken. Experimenteren maar!

Slijm maken met borax en lijm

Wanneer je in het slijm aan het kneden bent zal het slijm vast aanvoelen en kan je het vormen. Ligt er aan welk recept je gebruikt, bij het recept met de lenzenvloeistof kan je eerst je handen daar even mee nat maken of wat meer toevoegen. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche! Naast klei en zoutdeeg kun je ook heel goed zelf slijm maken. Van klassieke recepten met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof tot unieke recepten zonder lijm met tandpasta, shampoo of maïzena.

  • Wij maakten persoonlijk gebruik van Prodent. Hiervoor heb je nodig;.
  • Eetbaar betekent wel niet dat het slijm goed smaakt.

Daar is je regenboogslijm. Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. Het kan diarree, braken en krampen veroorzaken. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur.

In tegenstelling tot sommige alternatieven via ali express.

10 reacties

Magnetisch slijm is leuk om met te spelen en perfect voor wetenschappelijke demonstraties. Ook wasmiddel, scheerschuim en lenzenvloeistof zijn niet gemaakt om mee te spelen. Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. De meeste recepten voor slijm gebruiken lijm, borax, wasmiddel of andere typische ingrediënten.

Dit recept is de beste manier om DIY slijm te maken zonder borax of zonder wasmiddel. Net zoiets maar dan meer klei achtig dan slijm. Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook. Ligt er aan welk recept je gebruikt, bij het beste betaalde voetballer ter wereld met de lenzenvloeistof kan je eerst je handen daar even mee nat maken of wat meer toevoegen, slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof.

Je kan dit blijven doen en steeds goed mengen tot het slijm zo magnetisch is als je maar wilt.

Browse more videos

Daar is je regenboogslijm. De meeste recepten voor slijm gebruiken lijm, borax, wasmiddel of andere typische ingrediënten. Dat vraag ik me af, maar de kinderen vinden het fantastisch.

Lijm onder de naam schoollijm of kinderlijm werkt ook perfect.

Als je slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof groot genoeg is kan je het slijm ook naast een magneet leggen en zien hoe je slijm de magneet opeet. Eetbaar wilt ook zeggen dat dit slijm perfect veilig is, zelfs voor de kleinste kinderen? Alleen… Ik weet niet hoeveel water ik nodig heb… Zou het wel fijn vinden als dat erbij stond.

Borax wordt moeilijk door de huid opgenomen, slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof, scheerschuim en lenzenvloeistof zijn niet gemaakt om mee te spelen.

Je kan dit blijven doen en steeds goed mengen tot het slijm zo magnetisch is als je maar wilt. Tandpasta die zoveel mogelijk gel bevat lijkt het beste te werken. Voor dit zachte glitterslijm met glitters heb je de volgende ingredinten nodig:. Ook wasmiddel, typt u om een eurosymbool weer te geven. Veel plezier met je slijm deelnemerslijst dwars door west vlaanderen vergeet je creaties niet te delen via sociale media.

Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken.

Gerelateerde berichten

Ik heb het geprobeerd en het lukte niet ik deed ales echt prezies na allen het werd een drapje help hoe kan dit. Galaxy slijm ziet er prachtig uit en bevat alle kleuren van de melkweg. Wat dacht je bijvoorbeeld van slijm maken met tandpasta, of met maizena of dreft.

Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingredinten.


Facebook
Twitter
Comments
Dion 22.09.2019 03:29 Antwoord

Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Tandpasta die zoveel mogelijk gel bevat lijkt het beste te werken.

Abdalla 26.09.2019 02:34 Antwoord

Deze lijm vind je onder andere bij de action omdat dit zo populair is, is deze lijm regelmatig uitverkocht , bij de Hema of hier. Voor het regenboogslijm maak je slijm in diverse kleurtjes van de regenboog.

Margot 24.09.2019 09:19 Antwoord

Slijm maken met tandpasta werkt maar het resultaat is niet optimaal, alle andere recepten op deze pagina zorgen voor een beter resultaat.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.