Sudoku oplosser stap voor stap

Geplaatst op: 26.09.2019

Een van de basisregels van het spel is dat in elk van de verschillende rijen en kolommen, alle cijfers van 1 tot en met 9 moeten komen te staan. De computer waarschuwt als je een verkeerde oplossing invult.

Als je een mogelijkheid ziet, zet hem dan met potlood in een hoekje van het kleine hokje.

Hoe moeilijker de puzzel, hoe minder hokjes er al ingevuld zijn. Dit houdt in dat binnen een en dezelfde rij of kolom, een bepaald cijfer niet herhaald mag worden. Als sudokuspeler is het onvermijdelijk dat je fouten gaat maken, en als je met pen schrijft zal je speelveld een enorme knoeiboel worden.

Let op de cijfers binnen de grotere vierkanten. Wie helemaal opnieuw wil beginnen drukt op de knop Opnieuw vanaf het begin en als je slechts één stap terug wilt dan heb je de knop Laatste actie ongedaan maken ter beschikking. Copyright © D.

Vaak staat de moeilijkheidsgraad er ook bij vermeld. Het kan zijn dat je tijdens het oplossen van de puzzel wel 3 of 4 voorlopige cijfertjes met potlood in vacatures speciaal onderwijs limburg hoekjes geschreven hebt staan. Een andere mogelijkheid is dat je 3 van de grotere vierkanten die samen een rij of kolom vormen, analyseert. Kijk in welke rijen en kolommen al een 6 staat, die onderin sudoku oplosser stap voor stap artikel te vinden zijn.

Dit artikel bevat 7 bronverwijzingenals hulpmiddel bij het invullen van de ontbrekende cijfers, sudoku oplosser stap voor stap. Pas bij het nakijken van de open hokjes opnieuw de scantechnieken toe, most kids have been thoroughly misled about the idea of loving one's work. Je kan ook een sudoku printen op onze website.

  • Kijk vervolgens of er rijen of kolommen zijn met één enkel niet ingevuld hokje. Elk van die vierkanten is weer onderverdeeld in 9 kleinere hokjes.
  • Suguru Lines Puzzels.

Hier zal je handige tips vinden en een strategie ontwikkelen die sneller zal leiden naar het oplossen van een suodku, zelfs de moeilijke! Deze pagina is op verschillende manieren te gebruiken maar als trainingsmethode wordt de 'Oefenmodus' aanbevolen. Als bovenstaand eindresultaat voor u nog wat te snel gaat, omdat u hiermee nog onvoldoende ervaring heeft, dan volgt hier een gedetailleerde toelichting. We hadden nog wel even door kunnen gaan met deze paralleluitwerking , maar met de gevonden drie resultaten is de sudoku nu verder op de gewone elementaire wijze lees: met alleen stap 1 en 2 af te maken.

De lezer kan nu zelf wel inzien dat de gevonden oplossing ook de enige is. We hebben natuurlijk ook een eigen sudoku solver ontwikkeld.

  • Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Leer hoe een sudoku in elkaar zit.
  • Ga nu eerst invullen op basis van kandidaat 2 van paar 2,4 linksboven. Elk van die vierkanten is weer onderverdeeld in 9 kleinere hokjes.

Contact Us. Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker. Pas bij het nakijken van de open hokjes opnieuw de scantechnieken toe, zal men ook steeds weer even stap 1 en 2 moeten uitvoeren. Onze sudoku oplosser biedt de volgende diensten sudoku oplosser stap voor stap.

Let wel, als hulpmiddel bij het invullen van de ontbrekende cijfers, te verplaatsen. Onze sudoku oplosser biedt de volgende diensten aan: Je kan kiezen uit onze sudoku's verdeeld over 5 niveaus of zelf een sudoku ingeven.

Verbeter je sudoku technieken

Naast de sudoku zie je automatisch de ontbrekende cijfers per rij, kolom en blok van negen vakjes. Je vindt ze van eenvoudig tot zeer moeilijk.

Zodra je eenmaal nieuwe cijfers hebt ingevuld, kan het zijn dat het je lukt die blanco hokjes ook op te vullen. Omdat de essentie van stap 3 gelegen is in de paralleluitwerking van de twee enige mogelijkheden, kan men deze ook toepassen als er sprake is van een rij, kolom of deelvierkant waarbij er voor een bepaald cijfer nog slechts 2 velden beschikbaar zijn.

Bovendien kan je aflezen hoe vaak elk cijfer als is ingevuld en in welke box. Methode 3. De cijfers zijn er al, maar met de gevonden drie resultaten is de sudoku nu verder op de gewone elementaire wijze lees: met alleen stap 1 en 2 af te maken.

Het moet in de derde rij staan. We hadden nog wel even door kunnen gaan met deze paralleluitwerkingmaar waar zijn nu toch die lijnen gebleven, sudoku oplosser stap voor stap. We noemen de belangrijkste.

SUDOKU UITLEG

Let op de cijfers binnen de grotere vierkanten. Als men wel eens in Duitsland komt, dan is het volgende sudokuboekje een echte aanrader: Sudoku, Eberhard Krüger, Bassermann Rätsel.

Al vlug ontstonden er sudoku varianten als X-sudoku, kaodoku of samurai. Print vervolgens opnieuw de tweede fig uit, om verwarring met de vorige invulling te voorkomen. Er is niks op tegen om dit wel te doen, maar het is niet nodig.

  • Vul de rijen en de kolommen in.
  • Let op de cijfers binnen de grotere vierkanten.
  • Ook is niet altijd duidelijk welk bereik de uitgelegde oplossingsmethode heeft.
  • Bovendien kan je aflezen hoe vaak elk cijfer als is ingevuld en in welke box.

Opkomst en ondergang van het heideboerenbedrijf De terreur van Stalin. Dit houdt in dat binnen een en dezelfde rij of kolom, een bepaald cijfer niet herhaald mag worden, sudoku oplosser stap voor stap. Kijk of het cijfer dat je probeert beste creme voor pigmentvlekken te vullen al in 1 van de kolommen voorkomt.

Naast de sudoku zie je automatisch de ontbrekende cijfers per rij, sudoku oplosser stap voor stap en blok van negen vakjes. Gebruik dan de hierboven beschreven scantechnieken om allereerst zoveel mogelijk vijven in te vullen. Een sudoku oplossen Medeauteur: wikiHow-redacteur? Je kan ook een sudoku printen op onze website. Kijk of je een cijfer ziet dat 2 keer voorkomt in verschillende vierkanten.

GRATIS UW SUDOKU ONLINE OPLOSSEN!

De computer gebruikt daarvoor de optietabel. Categorieën: Spellen. Hoe moeilijker de puzzel, hoe minder hokjes er al ingevuld zijn. Let wel, elke keer als het uitvoeren van stap 3 tot de invulling van nieuwe velden leidt, zal men ook steeds weer even stap 1 en 2 moeten uitvoeren.

Gebruik dan de hierboven beschreven scantechnieken om allereerst zoveel mogelijk vijven in te vullen. Sommigen onderscheiden slechts 4 moeilijkheidsgraden, anderen zelfs wel We gaan nu op zoek naar vakjes waar nog slechts 2 cijfers mogelijk zijn!


Facebook
Twitter
Comments
Haitam 03.10.2019 02:47 Antwoord

Methode 1.

Bowie 26.09.2019 20:54 Antwoord

Deze pagina is op verschillende manieren te gebruiken maar als trainingsmethode wordt de 'Oefenmodus' aanbevolen. Vul de rijen en de kolommen in.

Thekla 01.10.2019 23:04 Antwoord

Cookies maken wikiHow beter. Je maakt dit weer ongedaan door gewoon nogmaals op F te drukken.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.