Wanneer word ik weer ongesteld na bevalling

Geplaatst op: 03.10.2019

Ik geef fv, en mijn zoontje is nu 5 maanden, maar ik ben nog steeds niet ongesteld geworden. Dat kan, maar hoeft niet. Prolactine is belangrijk voor het aanmaken van moedermelk, maar onderdrukt ook de eisprong.

Een kijkje in ons leven. Dat betekent niet dat je niet vruchtbaar bent! Bloedverlies na de bevalling Als je net bevallen bent, kun je korte of langere tijd nog bloed verliezen. Als je geen borstvoeding geeft dan holt het snel achteruit met het prolactinegehalte in je bloed.

Kortom bij borstvoeding kan het 6 maanden of langer duren voordat je voor het eerst weer ongesteld wordt na de bevalling, maar je kan ook na 2 of 3 maanden alweer ongesteld zijn. Gebruik altijd een voorbehoedsmiddel , want je kunt al vruchtbaar zijn voordat je je eerste menstruatie hebt gehad.

U bevindt zich hier: Home Blog Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling. Gedrag en humeur 5! Het kan zo zijn dat de menstruatiecyclus is veranderd en daardoor iets heviger is geworden of juist minder heftig is.

Zelf heb ik wel ervaren dat mijn menstruatie enorm veranderd is. Het hormoon prolactine - dat de melkproductie regelt - onderdrukt namelijk je eisprong.

Wat partner had willen weten vóór de geboorte Er verandert veel als je vader wordt, deze dingen wil je vast nu al graag weten. Veel vrouwen denken dat ze nog niet vruchtbaar zijn als ze nog niet ongesteld zijn geworden na de geboorte van hun kind.

Wanneer weer voor het eerst ongesteld?

Tot slot lees je meer over het gebruik van tampons, anticonceptie na de bevalling en je vruchtbaarheid na de bevalling. Na de eerste keer was het ritme weer keurig om de 4 weken.

Deel je verhaal op de Libelle Zomerweek Lees meer. Dit wil je. Het geven van borstvoeding kan van invloed zijn op het uitblijven van de menstruatie na de bevalling. Beschermde seks om een nieuwe zwangerschap te voorkomen is dan ook een must. Na een bevalling moet je tenminste zes weken wachten voordat je weer een tampon kunt gebruiken, anders kun je een infectie krijgen.

Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Word je binnen zes, zeven of acht weken na de bevalling ongesteld. Na verloop van tijd stoppen de meeste caravan huren camping bakkum met het geven van borstvoeding en neemt de hoeveelheid prolactine in het lichaam af.

Hormonen in de pil kunnen er trouwens wel voor zorgen dat je melkproductie afneemt. Van Aina In Zwangerschap.

Door borstvoeding blijft menstruatie langer uit

Blijkbaar is er niks mis met me maar ben er niet erg gelukkig mee. Groeikalender peuter Hoe oud is je peuter? De pil kan zelfs helpen om je cyclus weer op gang te brengen. Sommige vrouwen zien borstvoeding geven als een vorm van anticonceptie en komen er dan achter dat ze toch zwanger zijn.

Je weet namelijk niet wanneer je ongesteld wordt en dit betekent dat je ook niet kunt voorspellen wanneer je eerste eisprong weer zal plaatsvinden? Ze hadden gelijk. Sommige vrouwen hebben na de bevalling wat last van lichte incontinentie. Ze dachten dat dat niet kon omdat ze borstvoeding gaven. Dit kan na anderhalve maand al zijn, maar het kan ook een paar maanden of zelfs n jaar uitblijven.

Alle categorieën Bekijk alle artikelen. Daarentegen zijn er ook genoeg vrouwen die, ondanks dat ze goede borstvoeding hebben, na 2 of 3 maanden ineens weer ongesteld worden.

De speciale voor- en achterkant zorgen voor een optimaal draagcomfort. Vond jij het ook zo fijn om even niet ongesteld te zijn tijdens je zwangerschap alhoewel je genoeg andere ongemakken ervoor in de plaats kreeg;-. Ik had amper tampons en maandverband in huis!

Hoewel het niet bij iedere vrouw voorkomt, is een verandering in de menstruatie vrij normaal. Is ze weer Wat is innestelingsbloeding. Wij zetten de feiten voor je op een rij. De wond die je placenta in de baarmoeder achterliet is vaak na een week of 6 8 genezen. Volg ons op Facebook en Instagram. Er zijn echter ook vrouwen die hier vier, vijf of zelfs zes weken lang last van hebben!

Kraamvloed

Menstruatiecyclus 2. Jump to navigation. Het was

Registreren als nieuwe gebruiker Wachtwoord opnieuw instellen. Gerelelateerde artikelen Dit zegt mentruatiekramp over pijn die je hebt tijdens de bevalling Zo spannend! De eisprong vindt namelijk twee weken vr je menstruatie plaats. Is het net zoals voor je zwangerschap.


Facebook
Twitter
Comments
Janienke 10.10.2019 01:16 Antwoord

Meteen na de bevalling heeft de vrouw nog ongeveer een week lang last van vaginaal bloedverlies. De speciale voor- en achterkant zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Bote 06.10.2019 05:20 Antwoord

Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de hormonen die in de pil zitten, in je moedermelk terecht komen. De gynaecologe adviseert om altijd een vorm van anticonceptie te gebruiken na je bevalling.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.