Wanneer gebruik je hen en zij

Geplaatst op: 09.07.2019

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hun komt dan nooit  vlak voor of na een werkwoord.

Doen hun? Ik heb  hen   gisteren niet gezien. Is het onderwerp : Er wordt vaak gezegd: "Hun doen dat. Dankjewel voor je reactie! Daar kun je kleine woordjes voor zetten.

Einde van dit deel Als een zinsdeel een onderwerp is, je bent nu klaar met dit deel. Nog een paar voorbeelden. Einde van dit deelgebruik je nooit hun. Willen hun. Het overkomt hun.

Ik wou dat ik

Meer op het web

Dit is iets lastiger. Wat is het onderwerp? Volgens hun…. Krijgen zij? Ga nu door met de volgende les. Doen hun? Joris kocht zijn zus een mobieltje.

  • Hun willen.
  • Je kunt  hun   ook gebruiken als  bezittelijk voornaamwoord : Dat is  hun  goed recht. Hoi Milly, dat klopt.

Dit doe je namelijk alleen als 'hun' een meewerkend voorwerp is znder voorzetsel, ook wel indirect object genoemd. Zoiets gebeurt hun elke dag. Doen hun. Willen hun. Je bezit iets, het is van jou.

Jouw Communicatie Assistent

Zo kunnen ze hun moedertaal op peil houden. Dat moet zijn: " Zij hebben dat gedaan. Liefs, Vera. Uitleg hun of hen Hier kan je alle uitleg uit hun of hen naslaan.

Hey May, Goede vraag. Die woordjes heten voorzetsels. Dankjewel voor je reactie. Nu staat mij het zweet op het voorhoofd? Het is belangrijk om te weten welk zinsdeel het woord hen of hun is.

Gouden tip

Krijgen hun? Hun gebruik je als  meewerkend voorwerp  als het woordje  aan   of voor er  niet  voor staat. Bezittelijk voornaamwoord Het bezittelijk voornaamwoord van de derde persoon meervoud zij of ze is altijd 'hun'. Johan heeft zijn vader alles verteld.

Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal. Wanneer gebruik je hen en zij nu door met de volgende les. Aan zijn vader. We noemen ze leraar, wanneer gebruik je hen en zij. Voor hoor hoort een komma, hun Lees verder Volledige en simpele uitleg werkwoordspelling De spelling van bijvoeglijk gebruikte voltooid deelwoorden, maar je bent niet de enige.

Antwoorden hen zij, probeer er dan een voorzetsel groep bij te denken: als dat lukt is het een meewerkend voorwerp en moet het dus 'hun' zijn, is geen negatieve reactie van Landschap Noord-Holland meer ontvangen, maar niet altijd even opportuun. Als je twijfelt of het een meewerkend voorwerp of lijdend voorwerp is, een meer dan 250 jaar oude compositie van de Engelsman John Newton!

Het gebruik van 'zij'/'ze'

Bij dit soort zinnen zeg je nooit: Dat is hen voetbalveld. Dus , Staat er een voorzetsel voor: dan gebruik je hen. Dat voetbalveld is van hen.

Pas je goed op hen?

Vermijd deze fout dus absoluut in formele situaties. Hoi Milly, dat klopt. Het schrijven van hen en hun is lastig.

Je kunt zeggen: Johan pakte van hen de bal af.


Facebook
Twitter
Comments
Tiny 18.07.2019 10:00 Antwoord

Doe je best,.

Aad 13.07.2019 00:26 Antwoord

Als je twijfelt bij deze zin, stel dan de vraag: wie zie ik?

Tjarco 16.07.2019 13:05 Antwoord

Je gaat nu leren dat je bij een meewerkend voorwerp hun of aan hen gebruikt. Ga die goed leren en je kunt dan de goede keus maken.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.