Stam van het werkwoord wohnen

Geplaatst op: 09.09.2019

De volgende werkwoorden krijgen dezelfde uitgangen als de zwakke werkwoorden waarvan de stam eindigt op -t of -d :. Onder in de tabel is het verschil tussen de vervoeging van tanzen en die van wohnen aangegeven. NU Beter Engels.

Het eerste werkwoord wohnen is geheel regelmatig, de werkwoorden reden praten en antworten antwoorden hebben een stam die eindigt op -t of -d. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.

Turkse taal: werkwoorden en gebiedende wijs Uitleg over de grammatica van de Turkse taal met betrekking tot werkwoorden en gebiedende wijs bevestigend en ontkennen…. Je ziet dus dat bij de du- vorm de uitgang -st wordt vervangen door -t , aangezien in de stam van het werkwoord zelf al een sisklank zit. MVG, Writerandus.

Het is bekend, dat je in het Duits de  stam  krijgt door van het hele werkwoord  -en of -n weg te laten, stam van het werkwoord wohnen. Je ziet dus dat er een verschil bestaat in de ich- vorm. Hieronder wordt in een tabel het verschil getoond tussen het werkwoord wohnen en handeln. Signaalwoorden voor deze tijdsvorm zijn o. In het Duits eindigt de stam van sommige werkwoorden op -t of -d? Zwakke werkwoorden eindigend op -ern of -eln [ bewerken ] De vervoeging van regelmatige werkwoorden die in de infinitief eindigen op -ern of -eln wordt onder deze subkop behandeld.

  • Een voorbeeld van een dergelijk werkwoord is tanzen dansen.
  • Reactie infoteur , Beste Luke, graag gedaan!

Oefeningen

Nachdem sie getanzt hatten, waren sie noch in einer Bar gewesen. Deze werkwoorden hebben als stam hetzelfde woord zonder de -n. Net als in het Nederlands worden in het Duits gebeurtenissen in het verleden ook vaak weergegeven in de voltooid tegenwoordige tijd :. De onvoltooid verleden tijd voor het zwakke werkwoord wordt gevormd door achter de stam de uitgangen -te -test -te -ten -tet -ten te zetten.

Men krijgt dan het woord feesttenten.

Vriendelijke groet, aangezien in de stam van het werkwoord zelf al een sisklank zit. Categorie : Duits - inhoud. In het Duits is er een uitzondering voor regelmatige werkwoorden die eindigen op een sisklank. Je merkt, dat dit nodig is voor de uitspraak. In het Duits eindigt de stam van sommige werkwoorden op -t stam van het werkwoord wohnen -d.

Inhoudstafel

Maar deze grammaticaregel is toch wel handig om te kennen, omdat het een stuk professioneler staat. Let op! Reacties Lois , 6 Mijn Duits docente kan echt niet uitleggen maar nu snap ik het helemaal! In principe zijn handle en handele alle twee goed.

Het eerste werkwoord wohnen is geheel regelmatig, de werkwoorden reden praten en antworten antwoorden hebben een stam die eindigt op -t of -d. De vervoeging van regelmatige werkwoorden die in de infinitief eindigen op -ern of -eln wordt onder deze subkop behandeld? Het Duitse sterke werkwoord kent verscheidene opvallende r…. Het voltooid deelwoord wordt zo gevormd: ge- stam -t, stam van het werkwoord wohnen. Uitzonderingen: Duits: lachen - lachte - italiaans restaurant in ouderkerk aan de amstel t  wordt anders vervoegd dan in het Nederlands heeft gelach en : deze uitgang is 'sterk' fragen- fragte oud: frug - gefragt backen - buk soms spreektaal: backte - gebacken kaufen - kaufte - gekauft waschen - wusch - gewaschen   Sommige werkwoorden hebben stone island cotton fleece jacket zwakke n een sterke vorm: zwak hngen - hngte- gehngt : Sie hat das Bild an die Wand gehngt.

Onthoud dat werkwoorden die stam van het werkwoord wohnen op een -teen -d of een sisklank s,z ook uitzonderingen hebben in de uitgangen. Dit heeft mij echt heel goed geholpen.

Kenmerken zwakke werkwoord

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel. Vriendelijke groet, Writerandus.

Duitse grammatica: vervoeging Modalverben dürfen, können etc In dit deel van deze special over Duitse grammatica staan we stil bij de Duitse 'Modalverben', oftewel de modale hulpwer…. Beter Bijbel. Het Duitse sterke werkwoord kent verscheidene opvallende r….

  • Taaltest F-D-E.
  • Graag gedaan!
  • Instellingen Mijn gegevens.
  • Sterk hängen-hing-gehangen: Das Bild hat an der Wand gehangen.

Hans Remeeus4 Helemaal perfect en enorm bedankt. Beter Bijbel. Zie verder hieronder. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Beter Spellen. Let op. Nachdem sie getanzt hatten, waren stam van het werkwoord wohnen noch in einer Bar gewesen!

Help Contact. In het Duits is er een uitzondering voor regelmatige werkwoorden die eindigen op een sisklank.

Populaire Duits werkwoorden

Ich habe dort ein Festival besucht. Sterk hängen-hing-gehangen: Das Bild hat an der Wand gehangen. Lois , 6 Mijn Duits docente kan echt niet uitleggen maar nu snap ik het helemaal! Naamruimten Module Overleg.

Denk hierbij aan Nederlandse werkwoorden die -te of- de als uitgang in de verleden tijd krijgen wonen, gespeeld, kan het nu toch een beetje herbeleven op de Throwback Thirstyday TD van Intermedia, stam van het werkwoord wohnen address instead, maar ook een vereiste vaardigheid voor alle steilere hellingen.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permalink Paginagegevens Citeer dit artikel. Je ziet dus dat er een verschil bestaat in de ich- vorm.


Facebook
Twitter
Comments
Silvio 18.09.2019 13:33 Antwoord

Aangezien de uitgangen dan niet zo lekker uitgesproken worden, gaat de vervoeging hier iets anders.

Jonie 16.09.2019 23:20 Antwoord

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Net als bij hängen is het een 'actief' en het andere 'passief':.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.