Slijm maken met shampoo en zeep

Geplaatst op: 02.08.2019

Dit kan je makkelijk doen door een paar theelepels glow in the dark verf toe te voegen aan één van de bovenstaande recepten. De Oobleck zal je klap tegenhouden.

Het vloeibaar wasmiddel moet wel borax of boorzuur bevatten wat niet altijd duidelijk op het etiket vermeld staat. Slijm maken met tandpasta werkt maar het resultaat is niet optimaal, alle andere recepten op deze pagina zorgen voor een beter resultaat. Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingrediënten!

Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Voor het slijm dat je met dit artikel kunt maken heb je de ingrediënten waarschijnlijk wel in huis, omdat het om producten gaat die je dagelijks gebruikt.

Iedereen herinnert zich natuurlijk het geweldige groene slijm op Nickelodeon.

Zorg ervoor dat je de juiste soort shampoo hebt? Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook. Eetbaar betekent wel niet dat het slijm goed smaakt. We hebben lang gezocht achter een recept voor slijm zonder lijm dat toch nog lekker vast en kneedbaar is. Als je slijm wilt maken met shampoo en tandpasta, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je de juiste shampoo hebt, slijm maken met shampoo en zeep. Laten we eerlijk zijn, vanaf het moment wanneer stort belastingdienst aangifte je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingredinten beschikt.

Slijm met maïzena en water wordt ook wel Oobleck of Magic Mud genoemd en heeft een aantal bijzondere eigenschappen.

Slijm maken met borax en lijm

Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte. Giet de shampoo in een kom. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan. Heb je ooit speelgoedslijm gekocht of slijm in de klas gemaakt?

Voor een aantal ideeën met deze recepten kan je op volgende links klikken om naar een idee op deze pagina te gaan:. Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, ook onder de naam schoollijm.

Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm te maken met tandpasta.

  • Slijm met maïzena vereist maar twee ingrediënten en is daarnaast niet-giftig en dus veilig om op te eten.
  • Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook!

Witte lijm geeft dan weer niet-transparant slijm. Giet de shampoo in een kom! Maar hoe maak je nu zelf slijm. Eetbaar betekent wel niet dat het slijm goed smaakt. Het mengsel moet stevig zijn, maar niet hard. Zeer makkelijk dus.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Als je glitters wilt, roer de glitters dan door het slijm en zet het slijm twee minuten in de vriezer. Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker? Maar hoe maak je nu zelf slijm? Slijm kan je natuurlijk maken op veel verschillende manieren, afhankelijk van welke ingrediënten je in huis hebt.

Learn how. Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Als je de Oobleck in de koelkast zet zal deze ook harder worden. Start Handwerk. Hoe lang je hiermee bezig bent hangt af van de merken shampoo en tandpasta die je gebruikt en hoe snel je mengt.

De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en het maken zelf neemt ook maar enkele minuten in beslag. Artikel schrijven. Het mengsel moet stevig zijn, maar niet hard. Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingrediënt dat je misschien niet hebt. Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm je niet-doorzichtige slijm geeft.

Heb je ooit speelgoedslijm gekocht of slijm in de klas gemaakt? Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Zet het mengsel van slijm maken met shampoo en zeep en tandpasta in de vriezer, slijm maken met shampoo en zeep.

Als je echter app die klassieke muziek herkent zou je er in zakken.

Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingredinten. Er zijn veel verschillende manieren waarop je slijm kunt maken, maar soms wil je een bepaald soort slijm maken en heb je de benodigde ingredinten niet in huis.

We raden dus aan om tandpasta die compleet uit gel bestaat te gebruiken. Slijm met shampoo en mazena vereist maar drie ingredinten die iedereen wel in huis heeft, is makkelijk en is compleet borax vrij.

Het leuke is dat dit slijm ook nog lekker is om te eten in plaats van enkel veilig om te eten. Tandpasta die niet puur uit gel bestaat werkt ook maar minder goed. Slijm met maïzena en water wordt ook wel Oobleck of Magic Mud genoemd en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten.

Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm je niet-doorzichtige slijm geeft. Categorien: Knutselen? Bewaar het slijm in een pot of een andere afgesloten bak.


Facebook
Twitter
Comments
Kürşat 08.08.2019 06:57 Antwoord

Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen. Giet de shampoo in een kom.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.