Waar speelt oorlogswinter zich af boek

Geplaatst op: 09.08.2019

Je kent het huidige Nederland, maar het is lastig om je voor te stellen hoe Nederland eruitzag ten tijde van de oorlog, zowel qua landschap. Ik ben het eens met lisadejong09, plaatjes kunnen voor kinderen een meerwaarde zijn, maar kan ook de fantasie beperken.

Ook vond ik het interessant om te lezen dat de Schafter alleen de Duitsers te vriend hield, omdat hij allemaal joden verstopte. Door de foto's wordt je beeld gemaakt en kan je dit zelf niet doen, dat juist prettig is aan een boeklezen. Maar alsnog blijft een goed geschreven jeugdroman.

I Agree This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and if not signed in for advertising. Doordat de plannen allemaal mislukken die Michiel van plan was te doen om Dirk te helpen leest Michiel zelf de brief en komt erachter dat er een gewonde Engelse piloot verborgen ligt in het bos.

Het was zo gevaarlijk wat Michiel deed en ik weet niet of ik dit zelf ook gedurfd had. Michiel besluit Jack zelf te gaan verzorgen. Invalshoek inleven, waar speelt oorlogswinter zich af boek.

Daar vertellen Michiel en Dirk elkaar wat ze hebben meegemaakt. Daarom vind ik het ook net als vele anderen hier het erg knap van Michiel dat hij deze uitdaging is aangegaan.

  • Return to Book Page. Het boek geeft een heel goed beeld van hoe het ging in het huis van Michiel en hoe het voor de onderduikers was.
  • Toen op een dag de halve klas bleef kloten ik deed niet mee en de meester besloot om te stoppen met voorlezen Hij werkte als natuurkundige in de Verenigde Staten en in Zweden.

See a Problem?

Het zijn twee joden die toevallig bij de razzia waren opgepakt. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. Het verhaal duurt ong. Michiel helpt ze de volgende dag te vluchten. Ik vind dit echt ontzettend knap en zoals ik hierboven heb beschreven zou ik dit zelf ook wel graag willen doen.

Dit is ook precies waar ik over nagedacht heb. Jan Terlouw neemt zijn lezers goed mee in die tijd en hij laat de ware kanten van de oorlog zien.

Michiel springt op de fiets om de achtervolging in te zetten. Op een dag vraagt zijn buurjongen coen en sander zwolle of hij een brief wil afleveren. Het is een stille maar hulpzame jongen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Door plaatjes weet je gelijk hoe de situatie was, maar soms is het ook fijn om zelf een beeld er bij te maken Het is een duidelijk en begrijpelijk taalgebruik, waar speelt oorlogswinter zich af boek.

Ik vraag me af of ik dat zou kunnen.

Navigatiemenu

Ik vond het een erg mooie film. Kempen, Ad van Ad van Kempen. Op een dag vraagt zijn buurjongen hem of hij een brief wil afleveren.

Vooral toen hij doorhad dat zijn vader helemaal niet zo'n vreselijke man is als hij dacht. Michiel onderzoekt met zijn beste vriend Theo Jesse van Driel een vliegtuigwrak; hij neemt een horloge mee en Theo een rubber slang? Wat later in de hotel hoog soeren zoover komt zijn beste vriend Theo hem halen en probeert Michiel het alsnog, waar speelt oorlogswinter zich af boek.

Aan de andere kant zou ik Michiel liever niet willen zijn? Jack is een Engelse piloot die neergestort is met een vliegtuig, hij is zwaargewond en Dirk laat hem onderduiken.

Touchstones

Als dit niet lukt, dan moet Michiel de brief aan Bertus geven. In de oorlog ging het er niet altijd even eerlijk aan toe. En dat door die helden ons land weer vrij geworden is! Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Onderweg naar Bertus met de brief kwam Michiel Schafter toevallig tegen, maar sterft vervolgens door een ontploffing veroorzaakt door een Britse Spitfire die een munitiewagen onder waar speelt oorlogswinter zich af boek neemt.

Ik zou het boek laten lezen vanaf groep 7. Het lijkt mij erg moeilijk om mijn leven helemaal op het spel te zetten voor iemand. Ik vind het ook fijn dat het verhaal chronologisch is verteld. Van Hierden ontsnapt, ontsnapt maar sterft tijdens deze poging door een Britse luchtaanval op een munitiewagen. Ben wordt gevangen genomen, maar Michiel heeft niets tegenover Schafter losgelaten. Daarmee is Dirk dus in zekere zin verantwoordelijk voor de dood van de vader van Michiel en Erica.

Dirk, een goede vriend en een buur van Michiel, was een codering overbodig. Het belangrijkste personage is Michiel.

Ben blijkt inderdaad de verrader; hij had zelfs afgesproken Jack persoonlijk naar de Duitse commandant te brengen. Als Dirk opgepakt word zorgt Michiel verder voor hem. Ik denk dat dit komt door het goede schrijven van Jan Terlouw. De Duitsers gijzelden 10 mannen uit het dorpje, waaronder Michiels vader, de burgemeester.

Niemand is wat hij lijkt, zelfs de gedoodverfde NSB-collaborateur niet. Ik vind het juist veel leuker als ik geen plaatje zie. Zijn vader was dominee.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 carolinarodriguezrio2016.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.